T.C. ELMALI KAYMAKAMLIĞI
HAZİNELERİN ANA YURDUNA HOŞGELDİNİZ..
 
Ana Menü
Üye Girişi

Üye Adı :
Parola :
 
Yeni Üyelik
Canlı Radyo

İstatistikler
     
Bugünkü Giriş:   100
Toplam Giriş:   163297
     
IP : 23.23.67.57
Ziyaretçi Defteri
Anketimiz
Şehri Elmalı Projesi Logosunu beğendiniz mi?






 
 
Yemek Kültürü
 

Yemek Kültürü

 

YEMEK KÜLTÜRÜ

TARHANA ÇORBASI
Malzemeler:
2 Su Bardağı Tarhana
1 Kaşık Salça
1 Kaşık Kırmızı Biber
1 Kaşık Tereyağı
Tuz
2 Su Bardağı Kemik ve Tavuk Suyu
2 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Adet Büyük Boy Patates
2 Diş Orta BoySarımsak
Tarifi:
Tencerenin içine yağ, salça, kırmızı biber, kemik veya tavuk suyu, nohut, patates (kuşbaşı şeklinde doğranmış olarak), sarımsak ve bir miktar su ilave edilerek konur. Kaynayıncaya kadar karıştırılır. Daha sonra 20 dak. daha pişirilip servis yapılır.

KIRMIZI SULU ET
Malzemeler:
1 Kg Et
1 Adet Büyük Boy Kuru Soğan
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Yemek Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Kırmızı Biber
2 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Tarifi:
Etler yumurta büyüklüğünde parçalanır, yağda kızartılır. Daha sonra dörde bölünür. Tencereye yağ, salça,kırmızı biber ve tuz ilave edilip kavrulur. Dörde bölünen etler konulur, bir süre karıştırılarak su ilave edilip kaynamaya bırakılır. 30 dak. sonra ocaktan indirilir.

ERİŞTE (ELDE KESME MAKARNA)
Malzemeler:
1 Kg Un
7 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Tuz
1 Su Bardağı Su
Tarifi:
Yumurtalar derin kaba kırılır. Su ilave edilip karıştırılır. Daha sonra geniş bir plastik kaba karıştırılmış yumurtalar konulup un ve tuz azar azar ilave edilerek karıştırılır. Hamur haline getirilip üzerine bir bez örtülerek dinlenmeye bırakılır. Dinlendirilen hamur 2 parçaya ayrılarak kalın şekilde yufka haline getirilir. Yufkalar açılmış şekilde dinlenmeye bırakılır. Yarım saat kadar bekletilir. Daha sonra 4 cm. uzunluğunda, 2 cm. eninde şeritler halinde kesilir, şeritler üst üste konulup 0,5 cm. boyunda tekrar kesilir. Pamuklu bir kumaşın üzerine serilerek kurutulur.

2 su bardağı suya, bir miktar tuz ilave edilip tencere de kaynatılır daha sonra yarım kğ makarna konulup 10 dak. pişirilir. Tavada kızartılan tereyağı makaranın üzerine dökülüp 15 dak. bekletilip servis yapılır.

ÇOBAN SALATASI (SULU SALATA)
Malzemeler:
2 Adet Büyük Boy Domates
2 Adet Orta Boy Yeşil Biber
1 Adet Salatalık
Yarım Demet Maydanoz
1 Yemek kaşığı tuz
Yarım Çay Bardağı Sirke
1 Yemek Kaşığı Limon
Yarım Çay Bardağı Zeytin yağı
Bir Miktar Kuru Nane
1 Diş Sarımsak
2 Su Bardağı Su
Tarifi:
Domatesler, yeşil biberler, soyulmuş salatalık mutfak robotunda inceltilip derin bir kaba konulup tuz, sirke, zeytinyağı, kuru nane, doğranmış maydanoz ve su ilave edilip karıştırılır.

HÖŞMERİM TATLISI
Malzemeler:
4 Çay Bardağı Kaymak
2 Yemek Kaşığı Un
Şurup İçin;
2 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Çay Bardağı Su
Tarifi:
Tavaya kaymak ve un katılır. Yağını salıncaya kadar kavrulur. Şurup için, su ve şeker kaynatılarak şurup haline getirilir. Daha sonra üzerine dökülür.

SUCUK BULAMACI (TATLISI)
Malzemeler:
3 Su Bardağı Nişasta
2 Yemek Kaşığı Un
1 Çay Bardağı Toz Şeker
2 lt. Su
1 lt. Üzüm Pekmezi
10 Adet Ceviz
Tarifi:
Büyük boy tencerede toz şeker, pekmez ve su karıştırılır. Daha sonra başka bir tencereye azar azar dökerek un ve nişasta ilave edilerek tekrar karıştırılır. Daha sonra ocağa konulup kaynayıncaya kadar karıştırılıp, kaynamaya bırakılır. Üzerinde kabarcıklar meydana gelince ocaktan indirilip bir tepsiye 4 cm. kalınlığında dökülür. Soğuduktan sonra baklava şeklinde kesilip üzerine dövülmüş ceviz serpiştirilip servis yapılır.

 

 


Duyurular
Gönül Elçileri Projesi
Hava Durumu
ANTALYA
ANTALYA
ANKARA
ANKARA
ISTANBUL
ISTANBUL
Takvim ve Saat
Nisan 2014
Pz Sa Ça Pe Cu Cm Pz
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Önemli Bağlantılar
İNSAN HAKLARI
EGITIMEDESTEK
GAZETELER
TEKNOLOJİ
MEB
e MEVZUAT
BİLGİ EDİNME
SEHIT OGRETMENLERIMIZ
AVRUPA BIRLIGI
İNTERNET RADYO TV
İnternet İhbar Hattı
 
 
Elmalı Kaymakamlığı Elmalı/Antalya-07700 Tel: 0242 618 10 08 Fax : 0242 618 12 09